Forum för alla i bostadsrätt
 

Backa   Forum för alla i bostadsrätt > Huvudforum > Styrelse - arvode, styrelseprotokoll, arbetsordning, revisorer
Registrera FAQ Kalender Sök Dagens inlägg Markera forum som lästa

Styrelse - arvode, styrelseprotokoll, arbetsordning, revisorer
Konstituering, ordförande, sekreterare, studieorganisatör, ledamöter, suppleant, reservationer, styrelsemöten, maktmissbruk, vicevärd & vaktmästare, anställda RSS-feed för detta forum om styrelse, protokoll, arbetsordning, etc som du kan prenumerera på, utöver den möjlighet till prenumeration på ämnen som ges i forumet!

Fler nyheter Mer nyheter Webbradio

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-04-23, 12:27
Admins avatar
Admin Admin är inte inloggad
Systemadministratör
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 6 423
Arg Förskingring i HSB-brf - Ledamöterna sitter kvar i styrelsen!

I Helsingborgs Dagblad kan vi läsa om en HSB-förening i Helsingborg där styrelseledamöterna polisanmälts för förskingring och trolöshet mot huvudman.
Den förtroendevalda revisorn larmade för 2 år sedan om att styrelseledamöterna höjt sina arvoden på eget bevåg (vilket alltså är olagligt).

BoRevision (felaktigt kallad Bovision i artikeln) kontaktades, men i vanlig ordning så försöker alla skydda alla och BoRevision ville inte ta tag i detta, trots att de är huvudrevisor.

Det hela vändes till att i stället för att de förskingrande ledamöterna fick avgå så tvingades den revisor som avslöjat fifflet att avgå. Detta eftersom styrelsen hotade stämman med att om den förtroendevalda revisorn fick sitta kvar så skulle hela styrelsen hoppa av.

Den avslutande kommentaren i artikeln är;
HSB är en märklig organisation. Alla håller varandra om ryggen.

Att alla håller varandra om ryggen inom HSB är inget nytt under solen. HSB skäms inte ett dugg för att hålla en förskingrande styrelse under sina armar.

Men är inte det värsta att det finns människor som är så rent ut sagt genomkorkade att de accepterar detta?

__________________
DET KRÄVS ETT HELT NYTT SÄTT ATT TÄNKA FÖR ATT LÖSA DE PROBLEM VI SKAPAT MED DET GAMLA SÄTTET ATT TÄNKA Think outside the box
Demokrati/rättvisa - öppenhet - insyn - information - engagemang - medlemsinflytande - medlemskontroll - ärlighet - moral - etik - ansvar - respekt - civilkurage... ETHOS, vad tusan är det?
Faktabanken - Sveriges bästa och mest heltäckande stadgar - Index - Visitkort för Forum För Alla i Bostadsrätt - Hyresnämnden!
För den trötta samhällskroppen vore kanske bästa boten ifall tankarna i toppen kom från roten.
Makten ska utgå från folket enligt grundlagen, men hur fungerar det i en brf?
Är HSB till för medlemmarna eller är medlemmarna till för HSB? - Avveckla HSB-ledamoten !!! - Engagera dig i din investering i ditt boende idag, i morgon kan det vara för sent!
Varje HSB-medlem har motionsrätt till HSB:s stämmor. Utnyttja dina rättigheter och skriv motioner till HSB (exempel).
Med retorik och härskartekniker undviker HSB att svara på frågor! - Fler Whistleblowers efterlyses!
6:13, 7:16 LEF (generalklausuler): Föreningsstämman, styrelsen eller ställföreträdare för föreningen (t.ex. mötesordförande) får inte ta beslut/företa en åtgärd som är ägnad att bereda en otillbörlig fördel åt en medlem eller någon annan till nackdel för föreningen eller annan medlem.
13 kap 1§ LEF: Om en styrelseledamot uppsåtligen eller av oaktsamhet skadar föreningen då han fullgör sitt uppdrag, skall han ersätta skadan. Detsamma gäller när skadan tillfogas en föreningsmedlem eller någon annan genom överträdelse av denna lag eller tillämplig årsredovisningslag eller genom överträdelse av stadgarna.
Kärnproblemen: 1. Protokoll (ska vara offentliga), 2. Stadgar 3. Revisorer, 4. Valberedning - Vi ska inte ha roller och regler som inte kan kontrolleras!
VEM SOM FÅR VARA OMBUD/BITRÄDE PÅ STÄMMA SKA INTE VARA BEGRÄNSAD!
UNDERHÅLLSPLANER I BRF & BUDGET MÅSTE OVILLKORLIGEN VARA OFFENTLIGA FÖR ALLA MEDLEMMAR & KÖPARE

Senast redigerad av Admin: 2010-11-28 klockan 14:25. Anledning: Stavfel
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-04-23, 12:58
schrapets avatar
schrapet schrapet är inte inloggad
Yotta-medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Värmland
Inlägg: 292
OBS! OBS! OBS! Ett pack mesar

Tyvärr är det så att majoritet av medlemmarna vågar inte sätta sig vid rodret. Dom tror kanske att det är som att sitta i styrelsen för ett aktiebolag. Man är konflikträdd. Detta lär sig snart styrelsen och blir lätt bekväm av sig och självrådig. Om någon duktig medlem skulle upptäcka oegentligheter inom styrelsen så blir den utstött och sedan tar styrelsen till ett billigt knep. Man snackar ihop sig och hotar att avgå om inte ...bla bla bla !! Går det så här långt borde medlemmarna ta chansen och snacka ihop sig med valberedningen och slänga ut styrelsen till nästa stämma. Hur ofta sker det ? En kvalificerad gissning, ytterst sällan !! //SP
Svara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att skriva inlägg
Du får inte skriva nytt inlägg
Du får inte besvara inlägg
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Gå direkt till;

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Hur länge kan styrelsen sitta kvar? höggeröd Styrelse - arvode, styrelseprotokoll, arbetsordning, revisorer 6 2011-11-01 12:05
Polisanmälan vid förskingring i brf Borättexperten Styrelse - arvode, styrelseprotokoll, arbetsordning, revisorer 5 2011-08-08 19:25
Stämd av föreningen, sitter i styrelsen kula Styrelse - arvode, styrelseprotokoll, arbetsordning, revisorer 6 2011-07-18 13:33
Ex-politiker misstänkt för grov förskingring - Sydsvenskan Admin Senaste Nytt 0 2009-07-14 07:47
Kvinna friades från förskingring - Dagbladet Admin Senaste Nytt 0 2009-06-22 09:31Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 19:38.


vBuletin® Version 3.6.8 Copyright ©2000 - 2021.
Allt om bostadsrätt - Sveriges största sajt om bostadsrätter - Köpa bostadsrätt privat utan mäklare